Zaterdagmiddag 29 mei konden we rekenen op een lekker zonnige middag voor onze brainstormsessie over ons te bouwen wijkcentrum. Nu de wijk steeds groter wordt, komt het realiseren van dit centrum steeds dichterbij. Er is in ieder geval ruimte voor een basisschool en plek om elkaar als wijkbewoners te ontmoeten. Maar wat willen deze wijkbewoners graag beleven in het centrum van de wijk? Wat vinden zij belangrijk om te kunnen doen op het gebied van ontspannen, elkaar ontmoeten en bewegen bijvoorbeeld?

Voorbeelden
Een paar voorbeelden die meerdere bewoners hebben aangegeven: een buurthuis met wat horeca, een grote speeltuin, een dierenweide en vooral veel groen! Ook een trampolinepark en klimtoren zijn genoemd, vooral door de jongste bewoners van de wijk. Andere bewoners gaven aan dat ze het belangrijk vinden dat de gemeente goed nadenkt over het af en aanrijden van auto’s bij de school. Ook was er ruimte voor een kritische noot: hebben we wel een basisschool nodig? En kunnen we de ontsluitingsweg niet nog anders aanleggen in verband met de verbinding voor de Nijeveenseweg? Ondanks dat deze laatste twee dingen al vastliggen, hebben we hier wel goede gesprekken over kunnen voeren.

Samenwerking
De gemeente gaat nu aan de slag met alle ideeën en komt met een eerste plan voor de inrichting van het centrum. Daar mogen we als wijkbewoners dan ook weer onze mening over geven. We zijn erg blij met deze samenwerking met de gemeente en hopen dat alle wijkbewoners zicht betrokken gaan voelen bij de verdere ontwikkeling.