Ben jij de betrokken wijkbewoner die wij zoeken? Wil je meepraten over de dingen die spelen in onze wijk? Denk je niet in problemen maar in oplossingen? Word dan lid!

Wat doen wij als wijkplatform?

Ons wijkplatform bestaat uit een aantal enthousiaste bewoners uit onze wijk. Wij werken aan het verhogen van woonplezier in de wijk door mensen te verbinden, maar ook door een serieuze partner van de gemeente te zijn. 

Wat verwacht het wijkplatform van een lid?

Een bestuurslid vertegenwoordigt het algemeen belang in de wijk in de breedste zin en vermijdt zoveel mogelijk een eigen agenda. Je denkt actief en constructief mee over de onderwerpen die de wijk aangaan. Je gedraagt je als waardig gesprekspartner, zowel intern als extern. Ieder bestuurslid is ten minste 50% van de vergaderingen aanwezig. Vanzelfsprekend is hier maatwerk mogelijk.

Kan iedereen platformlid worden?

Uiteraard, iedereen beschikt over specifieke kennis over zijn eigen leefomgeving, die is bij iedereen anders. Het is ook belangrijk dat een platform een afspiegeling is van onze wijk.

Kost het veel vrije tijd?

Dat ligt er helemaal aan hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Kom een keer langs tijdens een vergadering om de sfeer te proeven en praat met andere leden om te zien wat je kunt doen.

Kan ik ook iets anders doen dan bestuurslid zijn?

Wil je liever geen bestuurslid zijn maar je wel inzetten voor bijvoorbeeld onze moestuin of het helpen organiseren leuke activiteiten? Dat kan ook! Je wordt dan lid van een werkgroep binnen het wijkplatform.

Een lid van een werkgroep maakt van zijn eigen belang een kracht die hij voor (een zo groot mogelijk deel van) de wijk inzet. Je denkt actief en constructief mee over de onderwerpen die de werkgroep aangaan. Een lid van een werkgroep gedraagt zich als waardig gesprekspartner, zowel intern als extern.

Waarom zou ik lid worden?

Omdat het interessant is om mee te denken over en direct invloed te hebben op je eigen leef- en woonomgeving.

Wil je meer informatie?

Mail naar info@wijkplatformnieuwveenselanden.nl voor meer informatie of om je aan te melden voor een vergadering.