Ben jij de betrokken wijkbewoner die wij zoeken? Wil je meepraten over de dingen die spelen in onze wijk? Denk je niet in problemen maar in oplossingen? Word dan lid!

Wat doet een wijkplatform?

Een wijkplatform bestaat uit een aantal enthousiaste bewoners uit een dorp of wijk, die op een positieve manier samen met de gemeente en politie zorg hebben voor een goede veiligheid en leefbaarheid in hun wijk. Met name in de wijk Nieuwveense Landen die nog volop in ontwikkeling is, komen we steeds weer nieuwe onderwerpen tegen (groot of klein) waarover we graag in gesprek gaan met de gemeente.

Waarover praat je mee?

Je praat over veel wat er in de wijk gebeurt. Een paar actuele voorbeelden zijn:

  • De invulling van het park
  • Onze energievoorzieningen
  • Leefbaarheid en veiligheid

Kan iedereen platformlid worden?

Uiteraard, iedereen beschikt over specifieke kennis over zijn eigen leefomgeving, die is bij iedereen anders. Het is ook belangrijk dat een platform een afspiegeling is van het dorp of de wijk.

Kost het veel vrije tijd?

Dat ligt er helemaal aan hoeveel tijd je beschikbaar hebt. Kom een keer langs tijdens een vergadering om de sfeer te proeven en praat met andere leden om te zien wat je kunt doen.

Kan ik ook iets anders doen dan bestuurslid zijn?

Wil je liever geen bestuurslid zijn maar je wel inzetten voor bijvoorbeeld onze moestuin of het helpen organiseren leuke activiteiten? Dat kan ook! Je wordt dan lid van een werkgroep binnen het wijkplatform. 

Waarom zou ik lid worden?

Omdat het interessant is om mee te denken over en direct invloed te hebben op je eigen leef- en woonomgeving.

Wilt u meer informatie?

Mail naar info@wijkplatformnieuwveenselanden.nl voor meer informatie of om je aan te melden voor een vergadering.